BURSA / YILDIRIM - Bala Hatun Anaokulu

Dİlimizin Zenginlikleri Kapsamında Mart Ayı Etkinliklerimiz

Şbt

Okulumuz Açelyalar sınıfı öğrencileri Dilimizin Zenginlikleri kapsamında Şubat ayı kültürel etkinliklerde geleneksel kültürümüzün önemli örneklerinden olan Karagöz Hacivat kukları ile dünyamızı nasıl koruruz konulu piyes yaptılar.

Şbt

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubatta yaşanan deprem nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.

Ock

Okulumuza Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Yazar Merve YURTSEVER gelerek öğretmenlerimize Disleksinin Sesi adlı kitabı ile ilgili bilgiler verdi.Öğrencilerimize etkili kitap okuma tekniğiyle Yardımlaşma Halısı kitabını okudu.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler

Ekm

May

Laleler Sınıfı Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları Anneler günü programı.

May

Manolyalar Sınıfı Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları 18 Mart Çanakkale Zaferi programı.

Ara

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ 'Erken Çocukluk Döneminde Sosyal ve Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi' projesinin üçüncü eğitim faaliyeti Bursa'da Kuzey İrlanda, Litvanya, İtalya ve Macaristan ortak ülkelerinden gelen on yedi okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinin katılımı ile başladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen SESDECE projesi okula uyum/adaptasyon süreçlerinin geliştirilmesi, çocuklarda sıkça gözlenen sosyal ve duygusal problemlerin en aza indirilmesi, ailelerin sosyal ve duygusal gelişim üzerinde farkındalık oluşturması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacı ile çocuk kitaplarının yaşam temelli drama atölyelerine dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Hareketliliğin ilk gününde okulumuz proje okulu olduğundan dolayı ziyaret edildi. Öğrencilerimizle farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Misafir katılımcılarımıza kültürümüzü ve şehrimizi tanıtmak adına Bala Hatun Anaokulu olarak okul öğretmenlerimiz tarafından ebru çalışması gerçekleştirildi.

Ara

Papatyalar Sınıfı Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları Öğretmenler günü programıyla tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlandı.

Kas

Menekşeler Sınıfı Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları programla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi ve saygıyla andık.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 99.YILINI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZ COŞKUYLA KUTLADILAR

Haz

e Twinning  Geç Kalma Geri Dönüşüme Başla projesi kapsamında bu ay Bala Hatun Anaokulu Ailesi ve Öğrencilermizinde katkılarıyla bitkisel yağ, tehlikeli atık ve elektronik atıkları Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekiplerine öğretmenlerimiz eşliğinde teslim edilmiştir.