BURSA / YILDIRIM - Bala Hatun Anaokulu

PATİK PROJESİ

"PATİK" Projesi "Patik'le Başla Kitap'la Yaşa" Sloganı ile Okulumuzda Başlamıştır.   Patik denilince aklınıza ne gelir? Yanıtlarınız arasında bebek var mı? Bebek ve patik,PATİK tersten KİTAP olarak okunur.Bu proje çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılasmasının önemini vurgulamak üzere planlanmıştır.     Patiğin her bölgede, yörede kendine has isimle ve modelle çeşitleri vardır, ayrıca kültürümüzü yansıtan özellikler taşır. Büyüklerimiz hediye verecekleri zaman çoğunlukla patik verirlerdi. Bunu hatırlamak bile içimizi ısıtır. Patikte duygu vardır, özlem vardır, sevgi vardır, çoğalmak, paylaşmak vardır. Patik denilince akla ilk gelenlerden biri de bebektir. Bebek ve patik. PATİK tersten okununca KİTAP olur. İşte patikte saydığımız her şeyi kitapta da buluruz. Birisi kelime kelime, birisi ilmek ilmek işlenir. "Patikle başla Kitapla yaşa" projesi çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzere planlanmıştır. Alanının değerli isimlerinden Prof. Dr Belma TUĞRUL, Dr Nihan FEYMAN GÖK, Dr. Işıl TAŞ, Birgül Berna UYSAL ve Kader DUMAN'ın kuruculuğunu yaptığı projeyi, okulumuz öğretmenlerinden Özlem AYTEN ve Seval MEMİŞDAYIOĞLU  tarafından yürütülmektedir.

29-01-202129-01-2021

24-12-202013-01-2021